Zuid-Europese taferelen in Gennep

Zuid-Europese taferelen in Gennep

Vrijdagmiddag 24 april 2015 kwam er op waarneming.nl een melding van een Hop Upupa epops binnen. Een soort die je vooral op vakantie in Zuid-Europa kan zien, op vakantie bijvoorbeeld. Vanwege zijn opmerkelijke kuif die de vogel opzet nadat die geland is, zijn zwart/witte tekening op de vleugels en de lange snavel is het een soort die veel vogelaars op zijn/haar lijstje wil hebben. Opmerkelijk is dat de vogel zich ophoudt midden in een woonwijk in Gennep.

Nog voordat de duisternis inviel konden enkele vogelaars de vogel nog zien. Toen het echt donkerder begon te worden dook de vogel een achtertuin in van een huis die naast het speelveldje staat. Hier foerageert de vogel dagelijks op larven van emelten. Je zal maar een Hop in je achtertuin aantreffen, het moet niet gekker worden! Zaterdag werd de Hop door meer dan 30 personen bezocht en de buurtbewoners vroegen zich af wat er allemaal aan de hand was. Volgens een enkele bewoner zou de Hop al een paar weken zich ophouden op het speelveldje.

De Hop is vrij tam en kan tot enkele meters benaderd worden. Indien u de vogel gaat bezoeken behoudt dan voldoende afstand zodat het beestje ook tijd heeft om te foerageren.

Foto: Vincent Sanders
Foto: Vincent Sanders
Foto: Vincent Sanders
Foto: Vincent Sanders

 

Reacties zijn gesloten.