Broedvogels tellen in 2015

Broedvogels tellen in 2015

03-05-2013-085637 (1)Het inventarisatieseizoen komt heel snel dichterbij, dus moet ik even vooruitlopen op de nieuwe Mourik. Daarin staat namelijk onder andere een oproep om broedvogels te inventariseren.

Ben je een enthousiast vogelaar en zou je graag eens de broedvogels van een gebied in kaart willen brengen, maar heb je geen idee waarje moet beginnen? En heb je in de periode maart-juli eenpaarochtenden tijd? Dan zijn er, afhankelijk van je niveau en je wensen, een paar mogelijkheden.

Als je goed bekend bent met broedvogels en hun geluiden, maar niet met de inventarisatiemethode, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een avondcursus via SOVON over hoe je een BMP-telling moet uitvoeren, met als follow-up een gezamenlijke telling en uitwerking van de gegevens. In dat geval zou je dus dit seizoen al kunnen beginnen met het tellen van je eigen gebied!
Heb je wel het voornemen om in de nabije toekomst te gaan inventariseren, maar heb je nog geen concrete plannen of wil je bijvoorbeeld eerst ‘aan je geluiden werken’? Dan zou je (één of meerdere keren) mee kunnen lopen met een wat meer ervaren teller om eens te kijken of het iets voor je is.

Overigens kunnen mensen die wél al ervaring hebben met BMP, maar die nog geen gebied geclaimd hebben, dit natuurlijk alsnog doen! Het grootste deel van de Gelderse Poort wordt ook dit jaar weer onder handen genomen, maar daarbuiten zijn er nog mogelijkheden genoeg!

Stuur me in de bovenstaande gevallen even een mailtje (jeroenveeken@gmail.com), zodat we kunnen bekijken welke opties er zijn. Wacht er niet te lang mee, want de lente is in aantocht! En dat is maar goed ook!

[hupso]

Reacties zijn gesloten.