Zesde Dinsdagavondexcursie in de Bemmelse Polder

Zesde Dinsdagavondexcursie in de Bemmelse Polder

LET OP: ANDERE STARTLOCATIE DAN GEBRUIKELIJK!

Morgen, dinsdag 12 mei, vindt de volgende Dinsdagavondexcursie plaats! Deze keer echter aan de andere kant van de Waal. Jolanda Wannet neemt je per fiets mee door de Bemmelse Polder! Verzameld wordt om 19:00u vanaf restaurant Sprok, Waaldijk 9 te Bemmel. (let op: andere aanvangsplaats dan gebruikelijk)

Als je zin hebt om mee te gaan, is het devies om om 19.00u met je fiets present te zijn bij het genoemde restaurant.

Wie de kalender en waarneming.nl een beetje in de gaten houdt, heeft gezien dat de meeste trekvogelsoorten inmiddels in Nederland moeten zijn aangekomen (en een groot deel heeft Nederland ook weer verlaten of is zelfs niet eens aan de grond geweest). De eerste Bosrietzangers, Grauwe Vliegenvangers en Spotvogels zijn bijvoorbeeld weer in het werkgebied van de Vogelwerkgroep waargenomen. Vroege zangers zullen zich juist wat minder gemakkelijk laten vinden, omdat ze nu druk bezig zijn met eieren of jongen en zij zullen nu juist op zicht gevonden moeten worden: een heel andere tak van sport! En natuurlijk zijn er in de nattere polders kansen genoeg op de gewonere (maar in de regio toch behoorlijk zeldzaam geworden) steltlopers als Grutto en Tureluur.

Zie voor meer details de website van de vwg: https://vogelwerkgroepnijmegen.nl/event/dinsdagavondexcursie-ooijpolder-5/?instance_id=66

Heel veel plezier gewenst!

Reacties zijn gesloten.