Laatste Dinsdagavondexcursie op Vrijdag: Nachtzwaluwen Mulderskop

Laatste Dinsdagavondexcursie op Vrijdag: Nachtzwaluwen Mulderskop

Vanwege het slechte weer wordt deze excursie verplaatst naar vrijdag 5 juni, 22.00u!!

Vrijdag 5 juni staat al weer de laatste “Dinsdag”avondexcursie van 2015 op het programma! Deze keer dus op een vrijdag. En de laatste is een speciale. Paul Gnodde neemt je mee naar de Mulderskop om te genieten van de mysterieuze Nachtzwaluwen die ook dit jaar met minimaal vier paartjes op dit heidegebied (en het nabijgelegen zweefvliegveld Maldens Vlak) vertoeven. Let wel op: zowel de aanvangstijd als de aanvangslocatie zijn anders dan u gewend bent.

In de winter zitten ze diep in Afrika, maar vanaf begin mei klinkt de ratelende roep van de Nachtzwaluw over veel van onze heidevelden. Je moet wel een nachtbraker zijn, want doorgaans worden ze pas in of na de schemering actief. Dan gaan ze in hun karakteristieke slow-motionvlucht op zoek naar hun belangrijkste voedsel: kevers en nachtvlinders. Wie overdag een Nachtzwaluw te zien krijgt, mag zich gelukkig prijzen: hun schutkleur is bijna perfect. Maar soms, heel soms, zitten ze zomaar opeens voor je neus op een boomtak of op een paaltje. Wie weet hebben jullie dat geluk!

Nachtzwaluw op de Hamert © Huub Crommentuyn

Om 22.00u wordt verzameld op het parkeerterrein dat gelegen is tussen de zuidoosthoek van het zeefvliegveld Maldens Vlak en de spoorlijn. Van daaruit wordt te voet een rondje gemaakt over de Mulderskop. Uiterlijk rond 0.00u ben je weer terug bij de auto/fiets (tenzij je er natuurlijk voor kiest om zelfstandig langer te genieten).

Zie voor meer details de website van de vwg: https://vogelwerkgroepnijmegen.nl/event/dinsdagavondexcursie-mulderskop-nachtzwaluwen/?instance_id=109

Heel veel plezier gewenst!

Reacties zijn gesloten.