Derde geringde Zeearend in werkgebied

Derde geringde Zeearend in werkgebied

Sinds een week hangt er weer een subadulte Zeearend rond in de Ooijpolder. Dinsdag 14 april werd een waarnemer verrast door niet één, maar twee Zeearenden in één beeld te vangen, uniek! De gedachte bij velen gingen natuurlijk uit naar het beest dat vorig jaar een paar maanden zijn vakantie doorbracht bij de Kaliwaal. Deze vogel was geringd en bleek afkomstig uit het Vogelopvangcentrum Zutphen. De arend was met vergiftigingsverschijnselen   opgenomen en na behandeling weer succesvol vrijgelaten.

Zaterdag 18 april bleek dat de Zeearend, die de gehele dag aanwezig was in de Millingerwaard, ook ringen droeg. Uit de combinatie van de kleurring (oranje) en de code (AV en twee onbekende cijfers) is het duidelijk geworden dat dit een ander exemplaar betreft dan die van vorig jaar. We hopen dat ook de twee cijfers afgelezen kunnen worden, zodat we de exacte ringlocatie kunnen achterhalen.

De afgelopen jaren  worden er steeds meer Zeearenden gemeld in het werkgebied. Hopelijk een voorbode voor de toekomst (broedgeval)!

Foto: Vincent Sanders
Foto: Vincent Sanders
Reacties zijn gesloten.