Huiszwaluwtil Het Buske te Lent

Huiszwaluwtil Het Buske te Lent

De huiszwaluwenwerkgroep (en dan met name Wilfried de Jong en Ben Brouwer) is bezig met het realiseren van een zwaluwtil aan Het Buske te Lent. Een aantal woningen aan Het Buske is namelijk zeer in trek als nestplaats. Maar de plaats van de nesten, pal boven de ramen, veroorzaakt soms ook wat overlast. De huiszwaluwenwerkgroep onderzoekt daarom de mogelijkheid om langs de Turennesingel een zogenaamde zwaluwtil te plaatsen.De zwaluwtil biedt aantrekkelijke nestgelegenheid, waardoor verwacht wordt dat een deel van de zwaluwen voor de til zal kiezen en zo de mogelijke overlast aan de woningen vermindert. In de bijlage meer over de achtergronden van dit plan, de voorgestelde locatie en een impressie van hoe zo’n til er ongeveer uit ziet.

De gemeente Nijmegen ondersteunt het initiatief van de Vogelwerkgroep van harte. Maar ze hoort ook graag wat de bewoners van het voorstel vinden. Daarom organiseert de gemeente een bijeenkomst op donderdag 18 juni 2015 van 20.00 tot 21.00 uur (Voorzieningenhart De Ster, Queenstraat 37b, Nijmegen, zaal 1.46).

Tijdens die bijeenkomst zullen Wilfried en Ben nadere informatie geven over het voorstel en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bijlagen: Infoavond zwaluwtil Bijlage DEF

Reacties zijn gesloten.