Blog

Aanbevolen
Vogelwerkgroep Nijmegen

Vogelwerkgroep Nijmegen

De Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. is opgericht in 1975 en heeft de volgende doelen. Bescherming van vogels en hun biotoop. Bevordering kennis van vogels. Verbetering habitat voor vogels door inrichting stad en buitengebied. We werken samen met natuurbeheerders, overheden en andere natuurorganisaties. We organiseren cursussen, lezingen en excursies en geven het verenigingsblad De Mourik uit. Jaarlijks voeren we vogelinventarisaties en trektellingen uit.

18 april – 30 mei: Dinsdagavond excursies

18 april – 30 mei: Dinsdagavond excursies

(c) Mars Gremmen
(c) Mars Gremmen

Op dinsdagavond 18 april starten weer de dinsdagavond-fiets-vogelavondjes. We vertrekken steeds om 18:45 uur vanaf het Hollands-Duits Gemaal (HDG) bij Nijmegen en maken een rondje door de Ooijpolder. Soms gaan we naar een andere plek, maar dit wordt dan duidelijk aangegeven. Naarmate het langer licht blijft, duren de excursies langer. Opgeven hoeft niet, gewoon op tijd klaar staan met je fiets bij het HDG is genoeg. Klik op LEES MEER voor datums en excursieleiders.

Lees Meer Lees Meer

29 september~02 oktober – Helgoland

29 september~02 oktober – Helgoland

Van vrijdag 29 september (’s ochtends heel vroeg) tot en met maandag 2 oktober (heel laat ‘s avonds) houden wij een meerdaagse excursie naar Helgoland onder leiding van Paul Gnodde. Helgoland is een klein rotseiland in de Noordzee, zo’n 55 kilometer uit de Duitse kust. Helgoland is onder vogelaars vooral bekend om de zeldzaamheden die je hier kunt vinden in oktober. Op het eiland rijden geen auto’s, dus je bent de gehele dag lekker buiten aan het struinen om vogels te zoeken.

Lees Meer Lees Meer