Regionale Big Day

Sinds een aantal jaar is de regionale VWG – Big Day een event dat je niet mag missen! Het is een een dag waarop verschillende teams proberen op zaterdag 18 mei zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen in het werkgebied van de Vogelwerkgroep Nijmegen.

Een Big Day is het leukst met zoveel mogelijk teams. Iedereen kan meedoen! Het doel is niet alleen het regionaal record te verbreken maar vooral ook een dag gezellig samen vogels kijken, veel leuke soorten zien. Ook voor beginnende vogelaars is het dus zeker leuk!

Dus: stel snel een team op en meldt je aan via bramubels@hotmail.com.

De Big Day spelregels:

– Een team bevat minimaal twee, maximaal vijf personen.
– Al het vervoer is toegestaan.
– Exoten tellen niet mee.
– Horen = scoren.
– Alle waargenomen soorten moeten binnen de grenzen van de VWG Nijmegen waargenomen zijn.
– Alle soorten moeten door meer dan de helft van de personen binnen het team worden waargenomen willen ze tellen.
– Geluiden afspelen om vogels te lokken is niet toegestaan.
– Gebruik van hulptroepen die op de dag zelf klaar staan om in bepaalde gebieden alles aan te wijzen zijn verboden. Je doet het dus op eigen kracht.
– Zeldzame soorten die gevonden worden tijdens de Big Day moeten gemeld worden en mogen dus niet uit eigen belang stil worden gehouden (tenzij broedgevallen in kwetsbaar gebied enz).
– Alle soorten moeten op 18 mei tussen 00:00 en 23:59 waargenomen worden. De 24 uur hoeft uiteraard niet vol gemaakt te worden.
– Start- en eindtijden en start- en eindlocaties mogen de teams zelf bedenken (mits op 18 mei en binnen het werkgebied).

Share Button