Ochtendexcursie Tongelaar

Wanneer:
7 mei, 2016 @ 08:00 – 12:00
2016-05-07T08:00:00+02:00
2016-05-07T12:00:00+02:00
Waar:
Vertrek vanaf parkeerplaats voor Tongelaar aan de Hoogedijk/Vaardijk in Mill
Contact:
Louis Geraets

Wespendief TongelaarTen noorden van Mill ligt landgoed Tongelaar. Centraal staat een kasteelburcht en eromheen liggen vele, veelal kleinschalige, landschapselementen met enorme natuurwaarden: bosschages, bossen, akkers, akkerranden, graslanden en beekjes zijn enkele voorbeelden.

Ook wat vogels betreft, is in de Tongelaar een grote diversiteit aan te treffen. Typische vogels van het open land met de bijbehorende afscheidingen, zoals Grasmus, Geelgors, Zomertortel en Spotvogel, maar ook heuse bosvogels als Wielewaal, Havik, Wespendief en inmiddels zelfs ook de Middelste Bonte Specht voelen zich er prima thuis. Enkele van deze soorten broeden er in behoorlijk hoge dichtheden.

Kortom, laat deze kans niet aan je voorbij gaan en meld je aan om deel te nemen aan deze excursie naar de Tongelaar, een prachtig en misschien wel te onbekend stukje van ons gevarieerde werkgebied! Aanmelding kan via een mail naar Louis Geraets, de excursieleider.

De excursie zal te voet plaatsvinden. Uiterlijk aan het eind van de ochtend ben je weer terug bij het vertrekpunt. Verzameld wordt op de parkeerplaats aan de kruising voor Hoogedijk/Vaardijk in Mill. Nadere informatie over precieze vertrektijd en de duur van de excursie volgt na aanmelding en wanneer de excursiedatum nadert.

Share Button