Jeugdexcursie Ubbergen

Wanneer:
19 februari, 2017 @ 09:00 – 11:30
2017-02-19T09:00:00+01:00
2017-02-19T11:30:00+01:00
Waar:
Ubbergen
Dorpshuis de Ubburgh
Kasteelselaan 60

Waar vind je heuvelachtige bossen en platte polders zo dicht bij elkaar als in Ubbergen? Bijna nergens! Oude bossen op steile hellingen worden bewoond door allerlei vogels, terwijl in de moerassen onderaan hele andere dieren zitten. Deze excursie gaat daarvan profiteren. Wandelend ontdekken we eerst de bronnenbossen alvorens door te steken naar ’t Zwanenbroekje: een moeras onderaan de helling. Ook in de winter kunnen we veel verschillende vogelsoorten verwachten hier. Bijzondere spechten zoals de Middelste Bonte Specht, bijna alle mezensoorten en veel vinkensoorten komen er voor. We hopen bijvoorbeeld op de bijzondere Appelvink met een snavel die kersenpitten kan kraken te zien (‘Pitbullvink’). Ook de twee kleinste vogels van Europa komen hier voor: Goud- en Vuurgoudhaantjes. Bij goed weer zijn de eerste vogels alweer aan het zingen. Achter vogelgeluiden zit een hele wereld van communicatie! We leren vogelgeluiden onderscheiden en leren over de betekenis ervan. In het moeras letten we op eenden, rallen en reigers. We zien sporen van Bevers en leren hoe deze moerasvogels helpen. Met veel geluk zien we een IJsvogel. Bij elke excursie is er wel iets onverwachts te ontdekken.

De excursie is gratis, wel graag even opgeven bij Janneke (zie onderaan). De excursie wordt geleid door Minne Feenstra en hij heeft een telescoop bij zich om alles van dichterbij te kunnen bekijken. Dat is handig, maar een eigen verrekijker (als je die hebt) is ook aan te raden.

Wanneer: Zondag 19 februari, van 9.00 tot ca. 11.30 uur Waar: Start vanaf Dorpshuis de Ubburgh, Kasteelselaan 60 te Ubbergen.

Meenemen: Stevig schoeisel en een verrekijker (als je die hebt)

Opgeven bij:  Janneke (jannekesindram@gmail.com of 06-42454831)

Share Button