Vogels voor Jongeren

Ben je op zoek is naar avontuur in de natuur? Houd je van vogels? Dan is Vogels voor Jongeren vast iets voor je! Wij zijn de nieuwe jeugdafdeling van de Vogelwerkgroep Nijmegen. Elke maand organiseren we een excursie rondom Nijmegen waarbij vogels centraal staan. De deskundige excursieleiders hebben een goede telescoop bij zich, zodat je de vogels prachtig kunt zien. We hebben telkens een ander thema zoals vogelzang, vogeltrek, broedvogels, vliegkunst, tuinvogels of sporen zoals veren en braakballen. Soms staat er ook juist één soort of soortgroep centraal zoals ransuilen of nachtzwaluwen, of gaan we nestkasten bouwen of vogelonderzoek doen op de ringbaan. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een blauwborst in handen gehad? Wist je dat gierzwaluwen alles in de lucht doen? Zelfs slapen en paren? En wat is de mooiste of zeldzaamste vogel die je ooit gezien hebt?

Mars Gremmen

Ontdekkers – Mars Gremmen

Hoe ziet een excursie eruit? Meestal verzamelen we om 10.30 op de aangegeven locatie. Omdat we elke keer iets anders gaan doen, verzamelen we ook elke keer op een andere plek. Daar ontmoeten we elkaar: alle kinderen, één van de begeleiders en natuurlijk de speciale expert. Als we compleet zijn vertrekken we. Na ongeveer een uur is er een pauze waarin iedereen het op kan eten en drinken wat hij of zij mee heeft genomen, een kwartiertje later gaan we dan weer verder. Rond 12 uur zijn we terug op de startplaats.

Soms zijn er excursies die niet in de ochtend kunnen. Uilen bijvoorbeeld, of nachtzwaluwen. Dan zijn er andere tijden, die kun je altijd terugvinden in de aankondiging van de excursie.

Moet ik mij inschrijven? Iedereen tussen de 10 en 14 is welkom op de excursies, maar het is wel de bedoeling dat je je even opgeeft van tevoren bij Janneke. Dan kunnen we op je wachten en weten we hoeveel mensen er zullen komen. Als je vaker mee gaat, dan nodigen we je uit om echt lid te worden van de VWG! Je wordt dan jeugdlid en ontvangt het tijdschrift waarin je allerlei interessante vogel-dingen kunt lezen. De kosten hiervoor zijn 6 euro per jaar.

Nieuwsgierig om een keer mee te gaan en niet bang voor vieze voeten?
Hou de komende excursies en de agenda in de gaten voor de planning, of stuur een email naar de contactpersoon Janneke, zij houdt je dan op de hoogte.

Leeftijd: 10 tot 14 jaar
Wanneer: elke 3de of 4de zondag van de maand, 10 x per jaar (in juli en januari niet)
Tijd: 9.30 uur tot 12 uur, tenzij anders aangegeven
Meenemen: stevige schoenen of laarzen, drinken, verrekijker
Kosten: geen
Contact:
Janneke Sindram
jeugd@vogelwerkgroepnijmegen.nl
06-42454831

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share Button