De vakjury

De vakjury van de Gouden Bevertak wordt dit jaar gevormd door:

Paul van Hoof is een semi-professioneel natuurfotograaf en ecoloog woonachtig in Arnhem. De fotografie van Paul is veelzijdig te noemen, qua onderwerpen, maar ook qua type fotografie. Toch blijft macrofotografie een van de belangrijkste onderdelen. Daarbij gaat het om onderwerpen als planten, insecten, amfibieën, vissen en vleermuizen. Hij fotografeert graag onderwerpen die minder bekend zijn bij het brede publiek. Vanaf het eerste begin heeft Paul zich bezig gehouden met vleermuizen. Vanuit de wens deze dieren in vlucht te fotograferen is Paul uitgegroeid tot een specialist in high-speed fotografie.

Fotografie en ecologie hebben bij Paul altijd parallel gelopen. Kennis over de onderwerpen speelt een cruciale rol in zijn manier van fotograferen. Op deze wijze probeert hij ook bij te dragen aan de bescherming van de natuur. Paul heeft meerdere internationale prijzen gewonnen en zijn werk is terug te vinden in tal van publicaties. Hij geeft lezingen en workshops, draagt bij aan boeken over natuurfotografie en schrijft voor Natuurfotografie.nl.
Meer info op www.paulvanhoof.nl of Facebook-pagina Paul van Hoof

 

Michel Lucas is naast bioloog ook gepassioneerd natuurfotograaf. Zijn focus ligt op landschappen en macro. Veel van zijn beelden maakt hij in het natuurgebied de Overasseltse en Hatertse Vennen. Hij kent dit gebied als zijn broekzak. Dit heeft als voordeel dat hij bij bijzondere lichtomstandigheden snel geschikte onderwerpen en composities weet te vinden.
Favoriete fotogebieden in het buitenland zijn IJsland en de Hoge Venen. Hij draagt met veel plezier zijn kennis en passie over tijdens fotoworkshops voor kleine groepen. Zie voor meer info: www.michel-lucas.com

 

Pauline van Marle is bij de deelnemers van de fotowedstrijd de Gouden Bevertak heel bekend. Ze heeft in eerdere edities van de wedstrijd herhaaldelijk de wisselbeker de Gouden Bevertak mee naar huis mogen nemen. Dit jaar wisselt ze van positie en is ze geen deelnemer, maar lid van de vakjury.

Pauline was als kind al veel in de natuur. Met de komst van de digitale fotografie raakte haar passie voor de natuur in een stroomversnelling. Ze heeft een kunstachtergrond wat van invloed is op haar fotografie. Compositie, kleurgebruik en humor zijn hierbij kenmerkend.
Haar voorkeuren zijn vogels, met name steenuilen, maar vooral dieren in het kleinschalig cultuurlandschap. Het gaat haar daarbij niet alleen om vogels maar om alles wat zij er tegenkomt. Dat kunnen ook zoogdieren zijn, landschapsbeelden, elementen in het landschap, en bovenal alles wat met verval te maken heeft.

De favoriete gebieden van Pauline zijn de Ooijpolder en de uiterwaarden langs de Waal bij Nijmegen. Daarnaast vindt zij het ook leuk om artikelen te schrijven over haar passie. Diverse foto’s en artikelen zijn gepubliceerd in boeken, tijdschriften, kalenders en diverse kranten. Ook is Pauline aangesloten bij een foto-stockbureau. Voor meer info zie www.marleart-natuurfotografie.nl

Share Button