Vogels voor jongeren

Sinds kort heeft de VWG een jeugdwerkgroep “Vogels voor jongeren” voor iedereen tussen de 10 en 14 jaar die er graag op uit trekt en een neus heeft voor avontuur.

Elke maand onderzoeken we een ander stukje natuur uit de omgeving van Nijmegen en elke maand ontdekken we nieuwe dingen. Vogels staan voorop, maar natuurlijk houden we onze ogen en oren niet dicht voor alle andere natuur die onze aandacht trekt.

Mars Gremmen

Ontdekkers – Mars Gremmen

Nieuwsgierig om een keer mee te gaan en niet bang voor vieze voeten?
Vanaf februari tot de zomer zijn er vrijblijvende excursies om kennis te maken met de Jeugdwerkgroep. Hou deze website en de agenda in de gaten voor de excursies, of stuur een email naar de contactpersoon Janneke, zij houdt je dan op de hoogte.

Zondag 23 april is het broedseizoen in volle gang. De mannen zingen, de vrouwen laten zich verleiden of zitten ergens in het geniep hun eieren uit te broeden. Ook druppelen er nog enkele trekvogels binnen, misschien zien we wel de eerste gierzwaluw van het jaar!? In het gevarieerde landschap rond de Bisonbaai kun je het allemaal tegenkomen. Zin om mee te gaan? Geef je op en je bent welkom!

Wanneer: Zondag 23 april, 9.30 – ca. 12.00 uur
Waar:
Tegenover Oortjeshekken, Erlecomsedam 4, Ooij
Meenemen:
Stevige schoenen, drinken en een verrekijker (als je die hebt)

Kosten: Geen, excursie is gratis
Opgave & Info:
Bij Janneke, jeugd@vogelwerkgroepnijmegen.nl /06-42454831
www.vogelwerkgroepnijmegen.nl

Deze zomer wordt het (half)jaarprogramma bekend gemaakt voor het schooljaar ‘17/’18. Dat programma kun je dan ook hier vinden.

Contact:
Janneke Sindram
jeugd@vogelwerkgroepnijmegen.nl
06-42454831

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share Button