Vogelcursus

Met steeds grotere regelmaat halen bijzondere vogelsoorten de landelijke journaals; vogels kijken is overduidelijk een steeds populairder wordende hobby. Bovendien is het een prachtige manier om buiten bezig te zijn. Maar hoe begin je ermee?

Het begint met gewoon opletten wat er allemaal in en om je tuin rondscharrelt, maar al snel wil je meer. Voor wie meer wil weten over (de herkenning van en het kijken naar) vogels biedt de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen en omstreken jaarlijks een vogelcursus aan.

In principe is de vogelcursus bedoeld voor de echte beginner. Tijdens een vijftal cursus-avonden zullen alle algemene soorten die je in de buurt kunt tegenkomen, de revue passeren, gelardeerd in wetenswaardigheden over vogels, over hun gedrag en over hun leefgebieden. Tijdens vijf bijbehorende zaterdagochtenden wordt de opgedane kennis meteen in praktijk gebracht middels excursies in vogelrijke gebieden in de buurt van Nijmegen, vanzelfsprekend onder leiding van deskundige vogelgidsen.

Klik hier voor een beschrijving van de huidige cursus

Het is mogelijk om je in te schrijven op een vooraankondiging van het openen van de inschrijving op deze website. Je weet dan wanneer de details van de nieuwe cursus geplaatst worden en kunt je dan snel inschrijven (en dat kan dus niet na ontvangst van de vooraankondiging…) :

 

Share Button