Agenda

Share Button
nov
7
do
Birders café Rijk van Nijmegen e.o. “Gezelligheid, zin en onzin over vogels”
nov 7 @ 20:00 – 22:00

Birders café Rijk van Nijmegen e.o. “Gezelligheid, zin en onzin over vogels”

Donderdag 7 november 2019,  20.00 – 22.00 uur, Cafe ’t Haantje. Daalseweg 19, Nijmegen.

Om de donkere winteravonden door te komen komt de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. met een nieuw initiatief: Birders café. Het doel is simpel: gelijkgestemden  – mensen met interesse voor vogels – bij elkaar brengen voor een gezellige informele avond. Van november t/m maart willen we maandelijks zo’n avond organiseren met een wisselend programma van lezingen, quizzes, open podium, etc. Na het programma kan er nog tot in de kleine uurtjes doorgepraat worden over de zin en onzin over vogels. Iedereen is welkom (leden, niet-leden, gevorderd, (bijna) beginnend), dus neem vooral vrienden, familie en kennissen mee.

Tijdens de eerste editie op donderdag 7 november zal Martijn Verdoes een lezing verzorgen over vogels en natuur in Californië, waarbij zijn voorliefde voor zeevogels niet onder stoelen of banken zal worden geschoven.

Share Button
nov
15
vr
IJsvogellezing door Jelle Harder @ De Bastei
nov 15 @ 19:30 – 22:00

Zeg je ijsvogel, dan zeg je Jelle Harder. Een man die al ruim 28 jaar ijsvogels beschermt en bestudeert en een niet te evenaren hoeveelheid kennis vergaarde over dit bijzondere diertje. De ijsvogel is volgens Jelle gewoon de mooiste vogel van Nederland. Er is geen andere inheemse vogel die zo’n mooi tropisch gekleurd verenkleed heeft. Maar hij is je voorbij voordat je er erg in hebt en vaak zie je niet meer dan een blauwe flits.

LET OP: in verband met de verwachte toeloop en om teleurstelling aan de deur te voorkomen is vóóraf inschrijven deze keer noodzakelijk. Stuur een mailtje naar: info@vogelwerkgroepnijmegen.nl onder vermelding van IJsvogellezing. Er is ruimte voor maximaal 50 personen. Je hoort dan z.s.m. of je bent ingeschreven. Leden van de Vogelwerkgroep hebben voorrang bij de inschrijving.

Inloop : vanaf 19.30 uur
Aanvang : 20.00 uur
Einde : 22.00 uur

De lezing vindt plaats in De Bastei. De ingang van het museum is gevestigd naast de Veerpoorttrappen aan de Lange Baan, een straatje dat parallel loopt aan de Waalkade.

 

Share Button