Agenda

Share Button
jan
30
do
Visueel jaaroverzicht in Natuurplaza @ Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen
jan 30 @ 19:30 – 22:00

Het Visueel jaaroverzicht vindt in tegenstelling tot wat eerder vermeld werd plaats in Natuurplaza: Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen.

Tijdens het Visueel jaaroverzicht kijken we onder het genot van een drankje gezamenlijk terug op de hoogtepunten van 2019. Daarbij komen de meest spectaculaire foto’s en soorten uit het Rijk van Nijmegen voorbij. Komt dat zien!

Share Button
mrt
30
ma
Algemene ledenvergadering
mrt 30 @ 20:00 – 22:00

Alleen voor leden. Hier bepalen we gezamenlijk de koers van de VWG. Agenda en Jaarverslag worden tzt op de website gepubliceerd.

Share Button
mei
16
za
Regionale Big Day
mei 16 @ 00:00 – 23:49

Het werkgebied van de Vogelwerkgroep heeft met haar grote diversiteit aan habiats een rijke avifauna. Tijdens de regionale Big Day wordt stilstaan bij deze diversiteit. Het idee is simpel: men stelt een team samen en bezoekt met dit team deze habitats om zoveel mogelijk vogelsoorten waar te nemen binnen één etmaal. Het gaat niet enkel om het winnen (welk team neemt de meeste soorten waar?); het doel is om samen te genieten van de vogelrijkdom in onze regio. Dus ook voor de minder ervaren vogelaars is het zeker leuk!

Op zondagavond 17 mei 20:00 vindt een gezamenlijke afsluiting plaats waarbij het winnende team bekend wordt gemaakt en men ervaringen uit kan wisselen.

Stel een team samen en meldt je aan via bramubels@hotmail.com.

De Big Day spelregels:

– Een team bevat minimaal twee, maximaal vijf personen.
– Al het vervoer is toegestaan.
– Exoten tellen niet mee (Fazant, Nijlgans, Indische gans,  enz)
– Horen = scoren.
– Alle waargenomen soorten moeten binnen de grenzen van de VWG Nijmegen waargenomen zijn.
– Alle soorten moeten door meer dan de helft van de personen binnen het team worden waargenomen willen ze tellen.
– Geluiden afspelen om vogels te lokken is niet toegestaan.
– Gebruik van hulptroepen die op de dag zelf klaar staan om in bepaalde gebieden alles aan te wijzen zijn verboden. Je doet het dus op eigen kracht.
– Zeldzame soorten die gevonden worden tijdens de Big Day moeten gemeld worden en mogen dus niet uit eigen belang stil worden gehouden (tenzij broedgevallen in kwetsbaar gebied enz).
– Alle soorten moeten op 16 mei tussen 00:00 en 23:59 waargenomen worden. De 24 uur hoeft uiteraard niet vol gemaakt te worden.
– Start- en eindtijden en start- en eindlocaties mogen de teams zelf bedenken (mits op 16 mei en binnen het werkgebied).

Share Button