Agenda

Share Button
sep
14
za
Excursie Vogelringstation Ooijse Graaf
sep 14 @ 08:00

Vandaag krijgen we een kijkje achter de schermen bij het ringen van vogels in de Ooijse Graaf.
Op dit vogelringstation worden zangvogels gevangen en geringd voor onderzoek. Tijdens de najaarstrek worden op een ochtend enkele tientallen vogels gevangen, vaak soorten die zich normaal gesproken lastig laten bekijken. Dit is een unieke kans de verschillen te leren door ze van dichtbij te kunnen bekijken. We verzamelen 08:00 aan het begin van de Kerkdijk bij de Thornse Molen en zijn waarschijnlijk bezig tot een uur of 12:00 maar eerder vertrekken is geen probleem. Men kan Parkeren in de harde en brede wegberm tegenover de parkeerplaats van de Thornsche Molen. De parkeerplaats van de Thornse Molen zelf is uitsluitend voor bezoekers van het restaurant. Mocht u later komen, neem dan op de ochtend zelf contact op met 06-81538110. Een donatie voor het ringonderzoek wordt op prijs gesteld.

Share Button
sep
24
di
Inspirerende cursus vogelbescherming; wat kun jij doen in je eigen omgeving?
sep 24 @ 19:30 – 22:00

In bijna alle leefgebieden voor vogels wordt wel beheerd, gebouwd, aangelegd, gemaaid of gegraven. Deze werkzaamheden kunnen nadelige gevolgen hebben voor de daar voorkomende vogels, maar met de juiste kennis kan vaak samenwerking worden gezocht waardoor juist kansen voor vogels gecreëerd kunnen worden. Op deze inspirerende avond wordt aan de hand van een aantal casussen de praktijk van vogelbescherming neergezet. Wat kan jij zelf doen in je eigen omgeving?

Er zal aandacht zijn voor: wat mag wel en wat mag niet, waar moet ik op letten, wat kan ik doen, waar en bij wie moet ik daarvoor zijn en hoe doe ik dat dan?

Dinsdagavond 24 september 19:30 – 22:00 in de Bastei aan de Waalkade.

Share Button